Aproape totul despre cafea (XIII)

Pentru că mie-mi place foarte mult cafeaua!

(Pentru mai multe informaţii/articole pe aceeaşi temă, răsfoiţi blogul autorului).

racoltapetru6

Cum se prepară cafeaua la ibric

* Mod de preparare. Se toarnă apa într-un ibric și se pune la foc mic. După ce au trecut 2-3 minute se pun câte două lingurițe de cafea la fiecare 150 ml de apă. Se amestecă repede conținutul în jur de 30 secunde. Se face o mică pauză și se amestecă iar conținutul în ambele sensuri. Către finalul fierberii, se adaugă un vârf de linguriță de cacao și se amestecă din nou. Când cafeaua dă în foc, se ia repede ibricul de pe aragaz și se toarnă în cești.

* Proporția. Folosiți proporția corectă dintre cafea și apă – acesta este cel mai important pas în prepararea unei cafele preferate. Pentru a obține o ceașcă de cafea plină de savoare, noi recomandăm 10 grame de cafea la fiecare 180 de mililitri de apă. Dacă este prea puternică pentru dumneavoastră, mai puteți adăuga puțină apă…

Vezi articol original 1.285 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s